Όλο και περισσότεροι Ολλανδοί ακολουθούν τα τελευταία χρόνια τη διαρκώς αυξανόμενη τάση για τηλεργασία ως ψηφιακοί νομάδες (digital nomads), συνδυάζοντας τη δουλειά τους με διακοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποτελούν παγκοσμίως την 9η αγορά στην κατηγορία αυτή, με συνολικά 1,037 εκατ. ψηφιακούς νομάδες.
Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των Ολλανδών bloggers Alieke Ingerman και Danielle Dom από το blog «Working Remotely» (workingremotely.nl), που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σε εταιρείες και επαγγελματίες για τη ζωή των ψηφιακών νομάδων σε άλλες χώρες.
Σκοπός του press trip ήταν η προβολή των δύο πόλεων ως ιδανικών προορισμών για την προσέλκυση digital nomads στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ταυτόχρονα η ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και των πολυάριθμων επιλογών που προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες.
Κατά την παραμονή τους στις δύο πόλεις, οι Ολλανδές bloggers είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία συνάντησης για ψηφιακούς νομάδες (co-working spaces, all-day cafès κ.ά.), να περιηγηθούν στα κυριότερα αξιοθέατά τους, να γνωρίσουν το πολιτιστικό τους απόθεμα, τις επιλογές νυχτερινής διασκέδασης και την τοπική γαστρονομία και να πραγματοποιήσουν σύντομες εκδρομές στις γύρω περιοχές και δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στον Όλυμπο (φώτο) και κολύμπι στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments