Η Airbnb δημοσίευσε σήμερα μία εικόνα για τους Έλληνες ταξιδιώτες ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Τα ταξίδια από την Ελλάδα ανέκαμψαν ιδιαίτερα το 2023, με τις καλοκαιρινές αναζητήσεις Ελλήνων επισκεπτών στην Airbnb να σημειώνουν αύξηση άνω του 70%. (ΣΣ: Αφορά αναζητήσεις και όχι κρατήσεις).
Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες στην Airbnb οργανώνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις παγκοσμίως.
Οι πιο δημοφιλείς επιλογές στη λίστα επιθυμιών για τους Έλληνες, καταδεικνύουν τις μοναδικές και αγαπημένες ιδιοκτησίες που έχουν ξεχωρίσει οι ταξιδιώτες για τις ερχόμενες διακοπές τους.

Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα είναι:
-Υπόσκαφο σπίτι, Σαντορίνη (φώτο)
-Βίλα με πισίνα, Αποκόρωνας, Χανιά
-Βίλα, Κάθισμα Λευκάδας
-Βίλα, Κεφαλονιά
-Περιστερώνας, Τήνος
-Σουίτα με πισίνα, Σαντορίνη
-Βίλα, Μαλεβίζι, Χανιά
-Βίλα με πισίνα, Σαντορίνη
-Κατοικία, Μύκονος
-Κατοικία, Λέρος

Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών. Ακολουθούν οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα από 100 δολάρια τη βραδιά:
-Καλλιθέα, Αττική
-Χίος
-Παγγαίο, Ανατολική Μακεδονία
-Δήμος Νεάπολης – Συκεών,
-Ερμούπολη, Σύρος
-Ικαρία
-Κως
-Λευκάδα
-Θεσσαλονίκη
– Θερμαϊκός
Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις για διανυκτέρευση που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν για 28 ημέρες ή περισσότερες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments