Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa 2022 στο Παρίσι με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Τα στελέχη του ΤΟΧ μαζί με ξενοδόχους, υπεύθυνους πωλήσεων και τουριστικούς πράκτορες από τη Χαλκιδική, πραγματοποίησαν πλήθος επαγγελματικών προγραμματισμένων ραντεβού με αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με τον Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργο Μπρουτζά: «Το ενδιαφέρον της γαλλικής αγοράς για τη Χαλκιδική συνεχώς αυξάνεται και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να μεταφραστεί και σε αύξηση των αφίξεων Γάλλων τουριστών, αφού η περιοχή μας ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του Γάλλου τουρίστα ο οποίος είναι περιηγητής, δεν συμβιβάζετε με το μοντέλο ήλιος-θάλασσα και αναζητά πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου Μακεδονία σχετικά με τις αφίξεις των Γάλλων τουριστών το 2019 καταγράφουν 94.597 αφίξεις, το 2021 69.532 αφίξεις και έως και τον Αύγουστο του 2022 49.336 αφίξεις που δεν αφορούν μόνο τη Χαλκιδική και φυσικά δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Τα νούμερα αυτά γεννούν την ανάγκη για προβολή μεγαλύτερης έντασης και έκτασης σε συνεργασία με την πόλη της Θεσσαλονίκης, για να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του προορισμού και να μπουν περισσότερες απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μακεδονία».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments