Η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, (ξεκινά αύριο Παρασκευή) που φέτος διοργανώνεται για 32η χρονιά, είναι επί της ουσίας η εθνική μας τουριστική έκθεση. Η μόνη που άντεξε τόσα πολλά χρόνια. Άντεξε κρίσεις (οικονομικές, διοικητικές κλπ) και “επιθέσεις” από αυτούς που θεωρούν πως οτιδήποτε καλό θα πρέπει να υπάρχει μόνο στο κέντρο, δηλαδή την Αθήνα. Και όχι μόνο άντεξε αλλά τα τελευταία χρόνια δυναμώνει, κόντρα σε ένα αρνητικό περιβάλλον.
Για τον ελληνικό τουρισμό, η Philoxenia είναι μια μεγάλη γιορτή. Είναι και ένα βαρόμετρο για το τι θα συμβεί στην επόμενη τουριστική περίοδο.
Για τον τουριστικό κόσμο της χώρας, η Philoxenia είναι το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. Είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους του τουρισμού να βρεθούν μεταξύ τους, να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να γνωριστούν, να συμφωνήσουν και γιατί όχι να διασκεδάσουν.
Για την Θεσσαλονίκη, η Philoxenia είναι η αυτή που τοποθετεί την πόλη στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος. Εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για λίγες μέρες και μαζί με την Philoxenia θα γνωρίσουν την πόλη. Αν τους αρέσει, αν την αγαπήσουν, θα την προτείνουν στους πελάτες τους.
Για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, η Philoxenia είναι μια ακόμη ευκαιρία για ένα ακόμη γέμισμα. Όλα τα ξενοδοχεία της πόλης θα γεμίσουν ασφυκτικά αυτές τις μέρες και τα τελευταία δωμάτια θα πωλούνται σε τιμές Ευρώπης. Κάποτε η Philoxenia ήταν μια από τις λίγες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ευτυχώς τώρα είναι μια από τις πολλές καθώς η πόλη βιώνει περίοδο τουριστικής άνοιξης.
Για την αγορά της πόλης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η Philoxenia είναι μια ευκαιρία να προσθέσουν κάτι στον τζίρο τους. Δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες επισκέπτες της Philoxenia που βρίσκουν ευκαιρία για βόλτες στην αγορά και νυχτορπατήματα, αλλά και οι πολλές εκδηλώσεις που γίνονται εκτός εγκαταστάσεων της ΔΕΘ. Πάρτι, γεύματα , δεξιώσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις κ.α. δίνουν στην πόλη πολύτιμο τζίρο.
Για τον απλό κόσμο, η Philoxenia δεν είναι μόνο μια πολύ καλή ευκαιρία για μια βόλτα. Είναι και ένα καλό νοερό ταξίδι. Στους διαδρόμους της ο επισκέπτης μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο, πιο ανέμελο, πιο πολύχρωμο, από την γκρίζα πραγματικότητα. Εκεί, όχι μόνο θα ενημερωθεί για την τρέχουσα ταξιδιωτική επικαιρότητα, αλλά θα δοκιμάσει ξεχασμένες γεύσεις από διάφορες περιοχές της χώρας, θα παρακολουθήσει θεάματα, κυρίως φολκλορικά, θα συναντήσει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.
Γα τους φιλομαθείς, αυτούς που η συνεχής ενημέρωση είναι σημαντική υπόθεση στη ζωή τους, η Philoxenia είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της, πραγματοποιούνται πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια κλπ) φυσικά με τουριστικό ενδιαφέρον. Δεκάδες ομιλητές, πολλοί από τους οποίους σπουδαίοι στον τομέα τους, αναλύουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις του τουριστικού χώρου. Εξελίξεις που στις μέρες μας τρέχουν με άφταστη ταχύτητα.
Αυτή είναι η Philoxenia. Μια καλή ευκαιρία για όλους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments