Με τα συνθήματα «Back to normal» και «Return to normal» άνοιξαν ταυτόχρονα έπειτα από τα δύο κρίσιμα χρόνια πανδημίας, τις πύλες τους οι εκθέσεις TTR και Holiday & SPA Expo στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία αντίστοιχα. Στη διεθνή έκθεση TTR στο Βουκουρέστι, κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις εξελίξεις στη γειτονική Ουκρανία. Ήταν εμφανώς περιορισμένη τόσο σε χώρο και συμμετοχή εκθετών, όσο και σε επισκεψιμότητα, γεγονός που εδράζεται στην έκδηλη επιφυλακτικότητα για αποφυγή συνωστισμού που επικρατεί στη χώρα αφού μόνο το 30% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο η Ελλάδα αποτελεί τον Νο1 προορισμό για τους Ρουμάνους και η ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς είναι εφικτή η οδική προσέγγιση. Με δεδομένη βέβαια την άφιξη του ενός εκατομμυρίου Ρουμάνων επισκεπτών στην Ελλάδα, το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί το 2022. Ένα ερώτημα που θα μπορέσει να απαντηθεί μόνο εφόσον ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση ή μη, των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που σήμερα δυσκολεύουν την απόφαση για προγραμματισμό διακοπών.
O Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε επίσης, με δικό του περίπτερο, στην τουριστική έκθεση Holiday & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Η έκθεση της Σόφιας, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο τουριστικό forum της χώρας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ενός ευρέως και πολυπληθούς φάσματος φορέων και επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο. Τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην έκθεση χαιρέτησε εγκάρδια ο Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Hristo Prodanov κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού, τονίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν οι συμπατριώτες του για τον προορισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments