Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλικής τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα (φώτο). Όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα το Σάββατο που ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που φέτος διοργανώνεται για 87η φορά.
«Φέτος θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την έκθεση έτσι όπως την γνωρίζουμε» είπε στη σημερινή συνέντευξη τύπου (φώτο) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Τα έργα ανάπλασης της ΔΕΘ θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και αυτό θα είναι το πρώτο θέμα που θα θέσω στον Πρωθυπουργό το Σάββατο που θα το συναντήσω. Μετά την ανάπλαση, το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο σύγχρονο στην νοτιοανατολική Ευρώπη» είπε ο Περιφερειάρχης.
Η φετινή ΔΕΘ έχει ως τιμώμενη χώρα τη γειτονική Βουλγαρία. Ήδη οι δρόμοι πέριξ του εκθεσιακού κέντρου έχουν σημαιοστολιστεί με βουλγαρικές και ελληνικές σημαίες (φώτο). Η Βουλγαρία ήταν η μία από τις δυο όλο κι όλο χώρες που έλαβαν μέρος στην πρώτη ΔΕΘ το 1926. Η δεύτερη δεν υπάρχει πια καθώς ήταν η Σοβιετική Ένωση. Ενενήντα εφτά χρόνια μετά η Βουλγαρία είναι η τιμώμενη χώρα.
Η βουλγαρική αποστολή θα είναι μεγάλη με 60 επιχειρήσεις και θα εκθέσει την πρόοδο της στο περίπτερο 13. Η γειτονική χώρα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου στην υψηλή τεχνολογία, κυρίως στη ρομποτική και το ψηφιακό entertainment και αναμένεται να εκπλήξει πολλούς που θα επισκεφτούν το περίπτερο της. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Βουλγαρίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, ενώ παράλληλα, προγραμματίζονται παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής στην φαρμακευτική, τη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM. Πολλές θα είναι οι εκδηλώσεις της Βουλγαρίας και στο πεδίο του πολιτισμού με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Επίσης έχουν προγραμματιστεί πάνω από χίλιες B2B συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη επιχειρήσεων των δυο χωρών.
Στη φετινή ΔΕΘ θα λάβουν μέρος 1.500 εκθέτες, ενώ μαζί με την τιμώμενη Βουλγαρία οι διεθνείς συμμετοχές θα είναι 18 και πιο συγκεκριμένα: Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ. Επίσης συμμετέχουν για πρώτη φορά , η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη.
Πέρα από το εκθεσιακό κομμάτι, δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις συνεδριακές πολιτιστικές αθλητικές κλπ, για όλα τα ενδιαφέροντα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: https://thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program
Από το βράδυ της Κυριακής και για οκτώ βράδια μεγάλα αστέρια της ελληνικής μουσικής θα συμμετέχουν στο συναυλιακό κομμάτι της ΔΕΘ το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών εδώ: https://omorfataxidia.gr/eidiseis/ellada-eidiseis/to-programma-synaylion-tis-fetinis-87i-deth/?fbclid=IwAR1KI-boYa84vTlN77j-UUk0TrU5FqYy_eS3dp3pJhCYdzjx1zDVYMNsOdA

Info…

Η ΔΕΘ ξεκινά το προσεχές Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00 – 22:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 8,00€
Παιδιά έως 4 ετών 0€
Παιδικό εισιτήριο (4-10 ετών) 5,00€
Οικογενειακό εισιτήριο τεσσάρων (4) ατόμων 25,00€
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ 25,00€

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments