Στις 7 Οκτωβρίου 2023 η Air France θα γιορτάσει την 90η της επέτειο. Για να τιμήσει την επέτειο, η εταιρεία έχει ζητήσει από τον Xavier Ronze, επικεφαλής των εργαστηρίων σχεδιασμού των κουστουμιών στα μπαλέτα της Όπερας του Παρισιού, να δημιουργήσει μια συλλογή πέντε εμβληματικών φορεμάτων που ενσαρκώνουν την θρυλική ιστορία της εταιρείας.
Η Air France επέλεξε τις Galeries Lafayette, τον ναό της μόδας στην καρδιά του Παρισιού, για να παρουσιάσει αυτή την αυθεντική collection, ως μέρος των επετειακών εορτασμών της. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει την θρυλική ιστορία της και την κομψότητά της, σε 12 βιτρίνες των διάσημων καταστημάτων. Τα φορέματα φιγουράρουν ανάμεσα σε ορισμένα από τα πιο φίνα vintage αντικείμενα της Air France αλλά και σύγχρονων, αναδεικνύοντας τα 90 χρόνια άνεσης στους αιθέρες, θρυλικά αεροσκάφη, στολές διάσημων σχεδιαστών, design και υψηλής γαστρονομίας εν πτήσει.
Η Air France δημιουργήθηκε από τον συγχώνευση των Air Orient, Air Union, Société Générale de Transports Aériens, της Compagnie Internationale de Navigation Aérienne και της Aéropostale και ξεκίnησε επίσημα στις 7 Οκτωβρίου 1933. Έκτοτε η εταιρεία συνεχίζει να γράφει τον μύθο της προωθώντας τη γαλλική τέχνη του ταξιδιού σε όλο τον κόσμο. Η Air France σήμερα προσφέρει στους επιβάτες της σχεδόν 1.000 καθημερινές πτήσεις προς 200 προορισμούς, με έναν στόλο που απαριθμεί περισσότερα από 240 αεροσκάφη.
Στο εσωτερικό του καταστήματος, η εταιρεία έχει δημιουργήσει pop-up stores που προσφέρουν μια σειρά αντικειμένων που δημιουργήθηκαν ειδικά ή επανακυκλοφόρησαν για την φετινή επέτειο.
Και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Air France προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αγοράσουν πρωτότυπα σκεύη σερβιρίσματος με την υπογραφή του ζωγράφου Jean Picart Le Doux που χρησιμοποιήθηκαν στις καμπίνες La Première και Business μεταξύ του 1966 και της δεκαετίας του 2000. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών των ειδών θα διατεθούν στο Ίδρυμα Air France, το οποίο έχει αφιερωθεί στην υποστήριξη των παιδιών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments