Οι Βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν πριν από λίγο τις λίστες με τις πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες χώρες διακοπών για τους Βρετανούς, που κάθε κατηγορία έχει τους δικούς της ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Η Ελλάδα και άμεσοι ανταγωνιστές της όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, περιλήφθηκαν στην πορτοκαλί λίστα. Δυστυχώς δεν εξαιρέθηκαν ελληνικά νησιά όπως είχε αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες στον βρετανικό τύπο.
Αυτό σημαίνει πως όποιος Βρετανός τις επιλέξει για τις διακοπές του, θα πρέπει να κάνει συνολικά τρία PCR τεστ ανεβάζοντας το κόστος των διακοπών του, ενώ στην επιστροφή τον περιμένει καραντίνα στο σπίτι του.
Η Τουρκία τοποθετήθηκε στην κόκκινη λίστα που σημαίνει τρία PCR τεστ και στην επιστροφή καραντίνα όχι στο σπίτι αλλά σε ξενοδοχείο καραντίνας.
Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει 13 χώρες. Από τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και της Μεσογείου στην πράσινη λίστα βρίσκονται η Πορτογαλία, το Ισραήλ και το Γιβραλτάρ. Η πράσινη λίστα απαιτεί και αυτή τρία PCR τεστ αλλά καθόλου καραντίνα κατά την επιστροφή.
Οι λίστες θα αναθεωρούνται κάθε 15 μέρες ενώ τα ταξίδια των Βρετανών προς το εξωτερικό θα επιτρέπονται από 17 Μαΐου.
Καθώς η Τουρκία περιλήφθηκε στην κόκκινη λίστα, μεγάλο θέμα προκύπτει με τον τελικό του Champion League ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Σ΄αυτόν θα αγωνιστούν δυο αγγλικές ομάδες, η Μάντσεστερ Σίτι, και η Τσέλσι.
Με τις υπάρχουσες συνθήκες δύσκολα θα μπορέσουν να ταξιδέψουν Άγγλοι φίλαθλοι στην Τουρκία. Οι Βρετανοί δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν αυτοί τον τελικό.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments