Η παράδοση του αεροσκάφους τύπου A350-900 που έκανε σήμερα η Airbus στην Singapore Airlines, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν το νούμερο 10.000 που κατασκευάστηκε στα εργοστάσια του Ευρωπαϊκού κολοσσού της αεροναυπηγικής.
Γι΄αυτό και η εκδήλωση της παράδοσης που εγινε στην έδρα της εταιρείας στην Τουλούζη, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Στην άτρακτο του αεροσκάφους έχει αποτυπωθεί ειδικό λογότυπο για να θυμίζει την σχέση του με την ιστορία.
Είναι το έκτο A350-900 που παραλαμβάνει η Singapore Airlines, μέρος μιας παραγγελίας 67 αεροσκαφών. Θα δρομολογηθεί τις επόμενες μέρες σε πτήσεις ανάμεσα στη Σιγκαπούρη και το Σαν Φρανσίσκο.
Η Airbus που εδρεύει στην Τουλούζη παρέδωσε το πρώτο της αεροσκάφος στις 10 Μαΐου 1974. Όταν ένα Α-300 και η εταιρεία που το παρέλαβε ήταν η Air France. Για να φτάσει τα χίλια αεροσκάφη χρειάστηκε να περάσουν 19 χρόνια. Ήταν στις 25 Μαΐου του 1993 όταν παρέδωσε το χιλιοστό αεροσκάφος, ένα Α-340 και πάλι στην Air France.
Έκτοτε η παραγωγική δυνατότητα τη εταιρείας αυξήθηκε και τα τελευταία χρόνια εκτοξεύτηκε, αφού παράγει από τα πιο σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη. Σήμερα μπορεί να κατασκευάζει πάνω από 600 αεροσκάφη το χρόνο.
Η τρέχουσα σειρά προϊόντων της Airbus περιλαμβάνει συνολικά 16 μοντέλα που κατανέμονται σε τέσσερις οικογένειες αεροσκαφών. Πρόκειται για τα A320, A330, A350 XWB και A380.
Πέρα από τα 10 χιλιάδες αεροσκάφη που έχει ήδη παραδώσει η Airbus, έχει σε παραγγελιά ακόμη 6.700 αεροσκάφη που πρέπει να κατασκευάσει. Ακόμη και αν δεν πάρει καμιά νέα παραγγελία, τα εργοστάσια της έχουν δουλειά για δέκα χρόνια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments