Μέχρι πριν 15 χρόνια το πιο ενδιαφέρον που εύρισκες να φας στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν το παραδοσιακό «κάριβουρστ» με μια μπίρα. Ωστόσο αυτό έχει αλλάξει θεαματικά.
Σήμερα στην γερμανική πρωτεύουσα υπάρχουν 23 εστιατόρια βραβευμένα με συνολικά 30 αστέρια Michelin. Ένα από αυτά βραβεύτηκε με τρία αστέρια κάτι πολύ σπάνιο, πέντε εστιατόρια πήραν δύο αστέρια και 17 εστιατόρια διακρίνονται πλέον με ένα αστέρι. Στη λίστα με τα εστιατόρια ενός αστεριού προστέθηκαν πρόσφατα το Bonvivant Cocktailbistro και το The NOname. Επιπλέον, οκτώ εστιατόρια του Βερολίνου έχουν προκριθεί για ένα πράσινο αστέρι.
Ωστόσο δεν είναι μόνο τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια που διαμορφώνουν την γαστρονομική ταυτότητα της πόλης. Είναι και τα έθνικ εστιατόρια που δημιούργησαν οι ξένοι μετανάστες που έφεραν μαζί τους τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας τους. Εκατοντάδες εστιατόρια με διαφορετικές εθνικές κουζίνες μαγειρεύουν, πειραματίζονται, αναμιγνύουν γεύσεις και κουλτούρες, δημιουργούν και προσφέρουν σε ντόπιους και επισκέπτες έναν απίστευτο γαστρονομικό πλουραλισμό.
Έτσι η γαστρονομία στο Βερολίνο εκτός των άλλων εμπλουτίζει θεαματικά το τουριστικό προϊόν της γερμανικής πρωτεύουσας και εκτοξεύει την εμπειρίας του επισκέπτη.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια του Βερολίνου:
https://www.visitberlin.de/en/michelin-starred-restaurants?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=tradenews&fbclid=IwAR1rrrHte_e1UaBFQuhJSMNkN7OT0O0qKcIwz8o5duDV87iUN593aAY73xQ

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments