Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Οι διακοπές με τροχόσπιτο είναι όνειρο πολλών ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο, καθώς δίνουν αίσθηση ελευθερίας και ευκαιρία για οικονομικότερες διακοπές.
Ωστόσο μπορεί να είναι οικονομικός τρόπος διακοπών, το να το αποκτήσεις όμως τροχόσπιτο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο από οικονομικής άποψης, ειδικά στην περίπτωση που θέλεις να έχεις πολλές ανέσεις.
Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν δώσει ακόμη και «μία περιουσία» για να αποκτήσουν τροχόσπιτο και κάποιοι που έχουν δώσει περισσότερα χρήματα και από το να αγόραζαν δύο και τρία σπίτια μαζί.
Για παράδειγμα, ένας βαθύπλουτος σεΐχης από το Ντουμπάι έχει το πιο ακριβό τροχόσπιτο στον κόσμο, το οποίο μάλιστα κοστίζει 2 εκ. λίρες. Πρόκειται για ένα κινητό παλάτι φτιαγμένο από χρυσάφι! Το συγκεκριμένο τροχόσπιτο έχει περισσότερες ανέσεις και από ένα υπερσύγχρονο σπίτι αφού με το πάτημα ενός κουμπιού έχει την ευκαιρία να μετατραπεί η στέγη του σε μπαλκόνι που βλέπει τα αστέρια. Είναι καλυμμένο με χρυσάφι και το εσωτερικό του προκαλεί δέος αφού διαθέτει χώρους ανάπαυσης και ψυχαγωγίας, τουαλέτες που λάμπουν και είναι άκρως λειτουργικές και μία οδήγηση άνετη και μαγευτική. Επιπλέον, υπάρχει και η αντίπερα όχθη η οποία στοχεύει στην οικολογία και την αγάπη για το περιβάλλον αλλά και αυτή δεν είναι και από τις πιο οικονομικές που μπορεί κανείς να βρει αφού η τιμή ενός τέτοιου τροχόσπιτου κυμαίνεται από 50 έως και 105 χιλιάδες δολάρια, για την λουξ εκδοχή του. Είναι φτιαγμένο από ξύλο, πλαστικό και μαλλί προβάτου, διαθέτει φωτοβολταϊκά πλαίσια στη σκεπή για την παραγωγή ενέργειας και το νερό της βροχής αποθηκεύεται. Είναι φυσικά πανέμορφο και φιλικό προς το περιβάλλον αλλά όχι τόσο για την «τσέπη» του καθενός.
Βέβαια, οι τιμές για ένα τροχόσπιτο που απευθύνεται σε «κοινούς θνητούς» είναι πολύ χαμηλότερες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments