Σε όλο τον κόσμο γιορτάζεσαι σήμερα η παγκόσμια μέρα του τουρισμού. Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τη σημερινή μέρα είναι «Τουριστική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» ή “επανεκκίνηση του τουρισμού για όλους”.
Όπως αναφέρετε από τον ΠΟΤ «Η πανδημία έχει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Τόσο οι ανεπτυγμένες όσο και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες έχουν πληγεί. Οι περιθωριοποιημένες ομάδες και οι πιο ευάλωτες έχουν πληγεί περισσότερο από όλους. Η επανεκκίνηση του τουρισμού θα βοηθήσει στην έναρξη της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Είναι σημαντικό τα οφέλη που θα επιφέρει να διαχυθούν ευρέως και δίκαια.
Συνεπώς, ο ΠΟΤ έχει ορίσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021 ως ημέρα που εστιάζουμε στον Τουρισμό για Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Αυτή είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πέρα από τις στατιστικές του τουρισμού και να αναγνωρίσουμε ότι, πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένας άνθρωπος. Ο ΠΟΤ καλεί τα κράτη μέλη του, καθώς και μη μέλη, επιχειρήσεις και ιδιώτες να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανοίγει ξανά και να κοιτάζει το μέλλον».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments