Η πανδημία που τόσο ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, μεταξύ άλλων ήταν η αιτία να αποσυρθούν αρκετοί τύποι αεροσκαφών από την ενεργό δράση. Αεροπλάνα που σε άλλη περίπτωση θα είχαν ακόμη κάποια χρόνια πτητικού έργου, συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, καθώς η χαμηλή επιβατική κίνηση έκανε τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν το στόλο τους.
Στις 16 Οκτωβρίου, η αεροπορική κοινότητα της Ευρώπης θα αποχαιρετήσει έναν ακόμη τύπο αεροσκάφους. Πρόκειται για το MD-83 που κατασκεύαζε μέχρι το 1999 η αμερικανική McDonnell Douglas. Η δανέζικη αεροπορική εταιρεία DAT (Danish Air Transport), αποφάσισε να αποσύρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος (φώτο) από το στόλο της. Είναι το τελευταίο παρόμοιο αεροσκάφος στην Ευρώπη.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποχαιρετά την ενεργό δράση μετά από μια σημαντική αποστολή, καθώς ήταν αυτό που στις αρχές του καλοκαιριού, ταξίδευε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας στους αγώνες που έδινε στα πλαίσια του φετινού EURO.
Στην Ελλάδα, δεν θυμόμαστε κάποια ελληνική αεροπορική εταιρεία που εκτελούσε τακτικά δρομολόγια να είχε παρόμοιο αεροσκάφος στο στόλο της, ωστόσο πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες, εξυπηρετούσαν τα δρομολόγια τους από και προς την Ελλάδα με MD-83, που έχοντας τους δυο κινητήρες του στο πίσω μέρος, ήταν αθόρυβο και σου έδινε μια άλλη αίσθηση στην πτήση.
Από τα 300 παρόμοια αεροσκάφη που κατασκευάστηκαν από την McDonnell Douglas, περίπου 30 συνεχίζουν να εκτελούν επιβατικές πτήσεις σε Ιράν, Μεξικό, ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments