Μη θεωρείτε πως η πρόσβαση στη χαρά, το παιχνίδι και τη διασκέδαση είναι δεδομένη  και εύκολη για όλους. Τα άτομα με προβλήματα στην κίνηση, την όραση, την ακοή ή ακόμη και με ψυχικές διαταραχές, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν και να χρησιμοποιήσουν διάφορες ψυχαγωγικές παροχές. Σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη, έδωσε λύση το νέο θεματικό πάρκο Morgan’s Inspiration Island το οποίο βρίσκεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι ένα θεματικό πάρκο προσαρμοσμένο κυρίως για άτομα με αναπηρία, καλύπτοντας πολλές κατηγορίες, όπως αυτούς που βρίσκονται πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, κωφούς, με προβλήματα όρασης, αυτισμό κλπ.

Ένας φάρος, πισίνες εξοπλισμένες με πίδακες νερού, πυροβόλα, “κουρτίνα βροχής”, ένα εικονικό  ποταμόπλοιο, τραινάκι, η “ζούγκλα” και πολλά άλλα είναι έτοιμα για να παίξουν όλα τα παιδιά και κυρίως αυτά που είναι πάνω σε καρότσια.

Επιπλέον το πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες δωρεάν αδιάβροχα αναπηρικά αμαξίδια που ονομάζονται “PneuChair” . Το Morgan’s Inspiration Island βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Morgan’s Wonderland, ένα θεματικό πάρκο 25 στρεμμάτων που άνοιξε το 2010 και έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση. Για το σχεδιασμό του πάρκου, προηγήθηκαν συζητήσεις και συμβουλές από οικογένειες ατόμων με αναπηρία, ειδικούς  στην εκπαίδευση, αλλά και γιατρούς . Το πάρκο εμπνεύστηκε η 23χρονη κόρη του Hartman Morgan, η οποία έχει σωματική αναπηρία. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν για άτομα με ειδικές ανάγκες, αν και ο ιστότοπος συνιστά την πραγματοποίηση online κρατήσεων.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments