Η κόντρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία που ξεκίνησε με την απαγόρευση Τούρκου Υπουργού να φτάσει στην Ολλανδία για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση συμπατριωτών του, έχει ως θύμα και την μεγαλύτερη στον κόσμο ιστοσελίδα κράτησης ξενοδοχείων την Booking.com η οποία είναι Ολλανδικών συμφερόντων.

Μετά από προσφυγή της ένωσης τουριστικών γραφείων της Τουρκίας για αθέμιτο ανταγωνισμό, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την απαγόρευση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι κάνεις Τούρκος δεν μπορεί πλέον να κάνει κράτηση ξενοδοχείου από την σελίδα αυτή. Ωστόσο το μέτρο δεν έχει αναδρομική ισχύ και αυτό σημαίνει πως όποιος έχει ήδη κάνει κράτηση αυτή δεν ακυρώνεται.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης θυμίζοντας στην Τουρκική κυβέρνηση πως μέσα από τη σελίδα της 13.000 τουρκικά ξενοδοχεία πουλούν τα δωμάτια τους σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Δεν διευκρινίστηκε αν τα τουρκικά ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται κρατήσεις που πραγματοποιούν μέσω Booking από το εξωτερικό.

Θυμίζουμε πως η Booking είναι μια εταιρεία με κολοσσιαία μεγέθη καθώς ο ετήσιος τζίρος της προσεγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments