Μια ακόμη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μας προσφέρουν οι Ιάπωνες μέσα σε ένα τραίνο. Ονομάζεται Kotatsu train και αφορά μια παραδοσιακή συνήθεια αιώνων της Ιαπωνικής οικογένειας για ζέστη και θαλπωρή!
Το Kotatsu είναι ένα χαμηλό τραπέζι, το οποίο στο κάτω μέρος του έχει μια ηλεκτρική θερμάστρα ( τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούσαν μαγκάλι με κάρβουνο). Γύρω -γύρω είναι δεμένη μια κουβέρτα για να παγιδευτεί η θερμότητα. Ο χρήστης βάζει μέρος του σώματος από κάτω και έτσι απολαμβάνει ζέστη και θαλπωρή. Η χρήση κλιματιστικών και η τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης έφερε την αναπόφευκτη πτώση της δημοτικότητας αυτού του παραδοσιακού τρόπου θέρμανσης.
Οι Ιαπωνικοί σιδηρόδρομοι δημιούργησαν δύο θεματικά βαγόνια με δώδεκα τραπέζια kotatsu, με στόχο να βιώσουν ντόπιοι και τουρίστες αυτή την παραδοσιακή συνήθεια, ώστε να μπορέσουν αφενός να απολαύσουν το τοπίο και αφετέρου να νιώσουν την άνεση του Ιαπωνικού σπιτιού σε προσομοίωση. Λόγω των σεισμών η γραμμή είχε κλείσει προσωρινά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και ξεκίνησαν πάλι οι τουριστικές περιηγήσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments