Καθώς στη 1 Ιουλίου ξεκινά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η χρήση του πράσινου πιστοποιητικού που διασφαλίζει μια κάποια ελευθερία στις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλή τις χώρες μέλη να ενημερώνουν και να επικαιροποιούν συνεχώς την πλατφόρμα Re-Open EU (https://reopen.europa.eu/el/)
Η πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε χωώα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων καραντίνας και διαγνωστικών εξετάσεων για τους ταξιδιώτες. Οι πληροφορίες επικαιροποιούνται συχνά και διατίθενται σε 24 γλώσσες. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στην Ευρώπη.
Στο μεταξύ, επιστολή με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, απέστειλαν στους 27 αρμόδιους Υπουργούς των κρατών μελών, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, στην οποία αναφέρουν «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό». Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «τα κράτη μέλη συμφώνησαν σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει και έχουν στην κατοχή τους το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ πρέπει να εξαιρούνται από τεστ και καραντίνα που σχετίζεται με τα ταξίδια. Ταυτόχρονα, λόγω της ανάγκης να παραμείνουμε σε εγρήγορση όσον αφορά τις παραλλαγές ανησυχίας, η σύσταση του Συμβουλίου προβλέπει επίσης «φρένο έκτακτης ανάγκης», επιτρέποντας σε ένα κράτος μέλος να επαναφέρει κατ’ εξαίρεση και προσωρινά ορισμένα μέτρα»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments