Κάθε χρόνο χιλιάδες νέα παιδιά από διάφορες χώρες της Ευρώπης, πηγαίνουν το καλοκαίρι στη Μάλτα για να μάθουν Αγγλικά. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί δεκάδες σχολεία τα οποία οι Μαλτέζοι ονομάζουν κολέγια και όχι φροντιστήρια όπως εμείς. Είναι μια δραστηριότητα που γιγαντώθηκε την τελευταία δεκαετία αποφέροντας πολλά έσοδα στο μικρό νησί της Μεσογείου, η έκταση του οποίου είναι σαν την Κάρπαθο.
Ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Και αυτό γιατί τα νέα αυτά παιδιά που την ημέρα κάνουν μαθήματα, το βραδύ διασκεδάζουν στα πάρτι, και μαζί τους παρτάρει και ο κορωνοϊός.
Καθώς εκατοντάδες έχουν μολυνθεί η κυβέρνηση της Μάλτας έκλεισε όλα αυτά τα κολέγια και ναύλωσε αεροσκάφη για να μεταφέρει τους μολυσμένους από κορωνοϊό σπουδαστές στις χώρες τους. Χθες έφυγε η πτήση για την Γαλλία και σήμερα αναχωρεί άλλη για την Ισπανία. Προηγήθηκαν πτήσεις για Ρώμη και Φρανκφούρτη νωρίτερα την εβδομάδα. Εκατοντάδες άλλοι σπουδαστές παραμένουν σε καραντίνα περιμένοντας την πτήση επαναπατρισμού.
Οι αρχές της Μάλτας ισχυρίζονται πως το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων στο νησί είναι από ξένους σπουδαστές. Πάνω από 500 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες μέρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments