Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Στην Κύπρο οι αρμόδιες τουριστικές αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια τους να βάλουν το νησί ανάμεσα στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρσι όταν σε πέντε χωριά στα ορεινά του της Κύπρου δημιουργήθηκαν χριστουγεννιάτικα χωριά, χριστουγεννιάτικες αγορές ενώ διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Φέτος αυτό επαναλαμβάνεται σε εφτά παραδοσιακά χωριά της Κύπρου που ήδη «ντύθηκαν» Χριστουγεννιάτικα, ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, το Φικάρδο και η Πόλη Χρυσοχούς.
Κάθε χωριό έχει πέρα από τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας, ξεναγήσεις και γαστρονομικές εμπειρίες. Φυσικά δεν λείπουν οι μουσικές εκδηλώσεις και οι παρελάσεις με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα λειτουργήσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Αρχικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού της Κύπρου είναι να προσελκύσει στα ορεινά χωριά της Κύπρου τους ίδιους τους Κυπρίους. Να αφήσουν δηλαδή για λίγο τις πόλεις και να ανηφορήσουν στα ορεινά. Να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη φύση, να νιώσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να επισκεφτούν σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα, να γνωρίσουν καλύτερα το νησί τους. Δεύτερος στόχος είναι να προσελκύσει επισκέπτες από το εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν παραδοσιακά Χριστούγεννα χωρίς να… παγώνουν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments