Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
Αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή της Άρτας και σας προτείνουν να επισκεφτείτε την Κορωνησία, μην το χάσετε. Όχι μόνο γιατί θα φάτε ολόφρεσκο ψάρι Αμβρακικού, δηλαδή το καλύτερο στον κόσμο, αλλά γιατί θα βρεθείτε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, αυθεντικό και κάπως πρωτόγονο.
Πρόκειται για έναν όμορφο καταπράσινο οικισμό, αμφιθεατρικά χτισμένο που βρίσκεται στο μικρό Πέρα Νησί στον Αμβρακικό κόλπο που συνολικά πλέον ονομάζεται Κορωνησία. Αν και νησί, συνδέεται με τη στεριά με έναν δρόμο που διασχίζει τη θάλασσα και χωρίζει εκείνη την περιοχή του Αμβρακικού στη Λιμνοθάλασσα του Τσουκαλιό και τη λιμνοθάλασσα του Λογαρού. Η διάσχιση αυτού του δρόμου είναι από μόνη της μια εμπειρία, όχι μόνο γιατί το τοπίο είναι επιβλητικό, αλλά όταν τα νερά του Αμβρακικού είναι κάπως ταραγμένα η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη καθώς τα κύματα σκάνε στην άσφαλτο.
Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί υδροβιότοπο και εύκολα θα δείτε αργυροπελεκάνους και φλαμίγκο και άλλα εντυπωσιακά πουλιά να φωλιάζουν ανάμεσα στις καλαμιές.
Η Κορωνησία είναι αγαπημένο μέρος κυρίως των καλοφαγάδων καθώς στις ταβέρνες του οικισμού βρίσκουν ολόφρεσκα θαλασσινά του Αμβρακικού. Γαρίδες (γάπαρι), πετάλι, δηλαδή η ντόπια εκδοχή του Κέφαλου, χέλι και άλλα πολλά και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές αποτελούν πόλο έλξης ντόπιων και τουριστών. Άλλωστε οι ντόπιοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα και τον τουρισμό.
Αν και το νησί έχει αμμώδεις παραλίες, για μπάνιο δεν κάνει καθώς υπάρχει βούρκος που αποτρέπει τους κολυμβητές. Ίσως γι’ αυτό οι παραλίες παρουσιάζουν εικόνα παρακμής. Είναι όμως αγαπημένο μέρος για τους λάτρεις των θαλασσίων αθλημάτων όπως wind surfing και kite surfing. Θα δείτε συχνά ακραιφνείς λάτρεις αυτών των σπορ να χοροπηδούν για ώρες πάνω από τα κύματα του Αμβρακικού. Επίσης η περιοχή είναι ιδανική για παρατήρηση πουλιών. Οι απανταχού φίλοι του bird watching την λατρεύουν.
Η Κορωνησία απέχει από την πόλη της Άρτας 25 χιλιόμετρα.
 
Info…
 
Στην Κορωνησία πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που διοργάνωσε με επιτυχία για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου η εταιρεία Encore. Η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται μεταξύ άλλων με την προβολή και προώθηση προορισμών.
 
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments