Όπως είχαμε αναφέρει και άλλη φορά στα Omorfa Taxidia, είναι συχνά τα επεισόδια πλέον μέσα στα αεροπλάνα για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών, την ψυχική κατάσταση ταξιδιωτών ή την αδυναμία κάποιων να συνυπάρξουν σε έναν κλειστό χώρο με πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που ο διαθέσιμος χώρος κάθε επιβάτη γίνεται όλο και πιο στενός και άβολος.
Ωστόσο τους τελευταίους μήνες τα περισσότερα επεισόδια αφορούν στην άρνηση κάποιων επιβατών να φορέσουν μάσκα παρ΄όλο που γνωρίζουν τον κανονισμό.
Μέχρι και ο Πρόεδρος τω ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του τη Πέμπτη για την αυστηροποίηση των μέτρων υπέρ. των εμβολιασμών, επέκρινε τους ταξιδιώτες που προπηλακίζουν τις αεροσυνοδούς επειδή δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα. Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν (έως τρεις χιλιάδες δολάρια) για όσους δεν συμμορφώνονται με την ομοσπονδιακή εντολή για τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Εάν παραβιάσετε τους κανόνες, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο . “Και παρεμπιπτόντως, δείξτε λίγο σεβασμό. Ο θυμός που βλέπουμε στην τηλεόραση προς τις αεροσυνοδούς και άλλους που κάνουν τη δουλειά τους είναι λάθος. Είναι άσχημο”.
Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλά περιστατικά που αφορούσαν αεροσυνοδούς και ταξιδιώτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα προσώπου και αρκετά βίντεο από αυτές τις συναντήσεις έχουν γίνει viral στα κοινωνικά μέσα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments