Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Βρισκόμαστε στο αποκαλόκαιρο που τόσο λαχταρούσαμε, για να ηρεμήσουμε από την αφόρητη ζέστη που μας ταλαιπώρησε αρκετά αυτό το καλοκαίρι. Ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και καθώς είμαστε στην εποχή του τρύγου η ιδέα να επισκεφτούμε ένα οινοποιείο είναι δελεαστική.
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, της Νάουσας, είναι ένα από τα κορυφαία επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό γιατί ο οινοτουρισμός αποτελεί για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη σημαντική και όχι περιστασιακή δραστηριότητα και έχει οργανωθεί καλά ώστε να παρέχει στους επισκέπτες όχι μόνο οινική γνώση αλλά και εμπειρίες. Είναι δημιούργημα του Γιάννη Μπουτάρη, που αξιοποίησε την απίστευτη εμπειρία και το αστείρευτο μεράκι του για δημιουργία.
Βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου σε μια πανέμορφη περιοχή με εξαιρετική θέα, ενώ ο αμπελώνας περικυκλώνει τις εγκαταστάσεις οι οποίες δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον.
Πολλά μπορείτε να κάνετε και να βιώσετε στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Μια οργανωμένη ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης και αποθήκευσης των κρασιών με γευστική δοκιμή τριών κρασιών είναι το λιγότερο. Μπορείτε ακόμη φάτε στο εστιατόριο του κτήματος με την συνοδεία ανάλογων κρασιών. Να κάνετε πικ νικ με την οικογένεια ή την παρέα σας σε μαγικές γωνιές του αμπελώνα, δίπλα στην λίμνη ή στον ιστορικό Πύργο. Ο Πύργος που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, αναστήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης τη δεκαετία του 1980 και κηρύχθηκε διατηρητέος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε ποδηλατάδα με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα σε συναρπαστικές διαδρομές ανάμεσα στα αμπέλια.
Ό,τι και να επιλέξετε, αποχαιρετώντας το Κτήμα θα νιώσετε μια καλοδεχούμενη ευεξία η οποία θα κυριεύσει το σώμα και την ψυχή. Θα σας αρέσει ακόμη και αν δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με το κρασί.

Info…
Εξαιρετική η ξεναγός μας Ελπίδα Παλαμίδα, με την οποία πρέπει να επικοινωνήσετε καθώς οι επισκέψεις στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη γίνονται κατόπιν συνεννόησης από Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 – 15:00. Το Κτήμα και οι χώροι του οινοποιείου είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
Τηλ .: +30 23320 51100 info@kiryianni.gr
Στo Κτήμα Κυρ-Γιάννη πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που οργάνωσε το τμήμα τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας σε συνεργασία με την Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης προορισμών.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments