Μια ρουμανική αεροπορική εταιρεία με έντονη δραστηριότητα και στην Ελλάδα, ανέστειλε τη λειτουργία της. Πρόκειται για την Blue Air, μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της Ρουμανίας η οποία ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της και καθηλώνει το στόλο της, αρχικά μέχρι της 12 Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε σχετικά. Ωστόσο ουδέν μονιμότερο του προσωρινού
Ο λόγος είναι τα χρέη της προς δημόσιες αρχές της Ρουμανίας στα οποία πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και τα οποία οδήγησαν σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών της. Μέχρι πριν τρεις μέρες διαφήμιζε πτήσεις με έκπτωση 25% στην προσπάθεια της να συγκεντρώσει μετρητά.
Η ρουμανική εταιρεία χαμηλού κόστους είχε μεγάλη δραστηριότητα και στη χώρα μας καθώς από την βάση της στο Βουκουρέστι και το Κλουζ, πετούσε αυτό το καλοκαίρι προς 7 ελληνικούς προορισμούς, μεταφέροντας κυρίως Ρουμάνους τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα.
Ωστόσο οι πτήσεις σταδιακά θα σταματούσαν αυτό το μήνα, με το Ηράκλειο να σταματούσε τελευταίο στις 24 Σεπτεμβρίου. Τη χειμερινή περίοδο θα διατηρούσε μόνο το δρομολόγιο της από το Βουκουρέστι στην Αθήνα.
Επίσης πετούσε και προς τη Λάρνακα όπου για αρκετά χρόνια στο παρελθόν διατηρούσε βάση.
Ο στόλος της αποτελούνταν από 14 Boeing διαφόρων τύπων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments