Καθώς μπήκαμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη, φουντώνουν οι φήμες για το πότε η Fraport θα παραλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για να ξεκινήσουν επιτέλους οι πρώτες εργασίες αναβάθμισης τους. Αρχικά από την εταιρεία είχε ειπωθεί πως αυτό θα γινόταν σταδιακά από το Δεκέμβριο μέχρι το τέλος του Γενάρη. Ωστόσο στα Omorfa Taxidia στις 20 Νοεμβρίου, αξιοποιώντας πληροφορίες από ανθρώπους του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, είχαμε αναφέρει σε ανάρτηση, πως αυτό τελικά θα γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη καθώς το κράτος καθυστερούσε να ολοκληρώσει κάποιες νομοθετικές και κανονιστικές εκκρεμότητες ως όφειλε. Κάποιοι τώρα υποστηρίζουν πως η παράδοση θα καθυστερήσει και άλλο και ενδεχόμενος να γίνει μέσα στο Μάρτιο.
Θυμίζουμε πως η Fraport έχει ήδη προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό (500 άτομα) το οποίο και εκπαιδεύει. Πολλοί από τους νεοπροσληφθέντες βρίσκονται ήδη στα αεροδρόμια και καταγράφουν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργιά τους. Στελέχη της Fraport δηλώνουν πως η εταιρεία στα τέλη του Γενάρη θα είναι απολύτως έτοιμη για την παραλαβή των αεροδρομίων, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού και η παραλαβή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Ωστόσο δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία καθώς αυτή δεν έχει καθοριστεί.
Την ημερομηνία φαίνεται να τη γνωρίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο αεροδρόμιο καθώς αυτό αποτελεί μέρος των καθημερινών τους συζητήσεων με πληροφόρηση εκ των έσω. Στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης λοιπόν εκτιμούν πως αυτό δύσκολα θα γίνει εντός του Φλεβάρη με πιθανότερο η παραλαβή να γίνει μέσα στο Μάρτη.
Ωστόσο είναι απαραίτητο η παραλαβή να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθώς σ΄αυτό το μεσοδιάστημα στα αεροδρόμια υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα αφού κάποια θέματα αφέθηκαν στην τύχη τους.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar