Για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η χρονιά που πέρασε ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου. Και αυτό γιατί πρωταγωνίστησε με επιτυχία σε πολλά μεγάλα γεγονότα ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας μας.
Διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων στο οποίο πήραν μέρος πάνω από χίλιοι αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται στην ενθουσιώδη επιστολή που έστειλε στη Λέσχη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Charles Caroll με τίτλο “Ουάου φανταστικό”(φώτο) .
Τα μελή της Λέσχης πραγματοποίησαν πολλές δράσεις για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας βοηθώντας τον ελληνικό τουρισμό. Έφτασαν μέχρι το μακρινό Βιετνάμ συμμετέχοντας σε διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας όπου και διακρίθηκαν, μαγειρεύοντας πιάτα από την μακεδονική κουζίνα.
Ωστόσο διακρίθηκαν και για το μεγάλο κοινωνικό τους έργο. Για οκτώ μήνες, μέλη της Λέσχης μαγείρευαν κάθε μέρα στην Ειδομένη για τους πρόσφυγες, μέχρι και τρισίμιση χιλιάδες μερίδες φαγητού. Συνολικά μαγείρεψαν πάνω από 650 χιλιάδες μερίδες. Η δράση τους αυτή κυριολεκτικά συγκλόνισε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων που την χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική που έγινε σε όλο τον κόσμο την τετραετία 2013-2016. Έτσι μετά από πρόταση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία συγκροτεί ομάδα ταχείας επέμβασης, που με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μέσα σε 24 ώρες θα βρίσκεται σε κάθε περιοχή του πλανήτη όπου συμβαίνουν φυσικές καταστροφές, προκειμένου να μαγειρεύει για τους πληγέντες. Την ομάδα ταχείας επέμβασης θα συντονίζεται από τέσσερα άτομα ένας εκ των οποίων είναι ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Βορείου Ελλάδος Χρίστος Γκότσης.
Αυτά και άλλα πολλά θυμήθηκαν η Αρχιμάγειρες της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Γιώργος Μαστροδημήτρης και το διοικητικό συμβούλιο, υποδέχθηκαν πάνω από 400 άτομα από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι αντιπεριφερειάρχες, Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος και αγροτικής οικονομίας Θεοφάνης Παππάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και η πρόεδρος του TCB Δέσποινα Αμαραντίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments