Πολλά γράφονται και άλλα τόσα ακούγονται για το πως θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μόλις γίνει η άρση των περιορισμών και οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινήσουν κάποιες από τις πτήσεις τους. Δηλαδή ποιοι θα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κάποιος αεροπορικώς.
Αρχικά ειπώθηκε πως το μεσαίο κάθισμα σε κάθε τριάδα θέσεων θα παραμένει κενό για να μην ταξιδεύουν οι επιβάτες ο ένας κολλητά στον άλλον. Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται καθώς οι αεροπορικές το κρίνουν ασύμφορο και οι επιστήμονες χωρίς χρησιμότητα. Εκείνο που συμφωνούν όλοι είναι πως όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς θα πρέπει να φορούν μάσκα από την στιγμή που θα μπουν στο αεροδρόμιο μέχρι τη στιγμή που θα βγουν από αυτό όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Ήδη μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις πτήσεις τους. Το ίδιο και τα αεροδρόμια.
Η θερμομέτρηση στην είσοδο του αεροδρομίου είναι επίσης ένα μέτρο που θα ισχύσει σίγουρα. Αλλαγές στον τρόπο σερβιρίσματος φαγητού και ποτών στο αεροσκάφος έγιναν ήδη. Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα όταν αυτά θα ανακοινωθούν. Μέχρι τότε κάποιες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια προχωρούν στην θέσπιση δικών τους μέτρων, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Η Emirates πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε τα δικά της μέτρα μεταξύ των οποίων και τεστ κορονοϊού πριν την πτήση σε όλους τους ταξιδιώτες. Και ενώ η Emirates κάνει τεστ σε όσους αναχωρούν, το αεροδρόμιο της Βιέννης ξεκίνησε  από χθες Δευτέρα τεστ σε όσους φτάνουν. Και αυτό για να μπαίνουν σε 14μερη καραντίνα όχι όλοι αλλά μόνο αυτοί που θα είναι θετικοί στο τεστ. Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, προχώρησε ακόμη παραπάνω καθώς δοκιμάζει θάλαμο που θα κάνει απολύμανση στους ταξιδιώτες. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε…
Ωστόσο όλα αυτά αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτό που θα ισχύσει παντού είναι αυτό που θα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Θερμομέτρηση, μάσκα και αλλαγές στο σερβίρισμα είναι τα σίγουρα. Όπως επίσης και οι αεροσυνοδοί που θα μοιάζουν περισσότερο με νοσοκόμες εντατικής.
Σίγουρο δεν είναι επίσης το πότε θα ξεκινήσει η αεροπορική δραστηριότητα καθώς εξαρτάται από κάθε χώρα και κάθε αεροπορική εταιρεία ξεχωριστά.
Σε ότι αφορά στην Aegean, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να ξεκινήσει πτητικό έργο, πέρα από αυτό το ελάχιστο που πραγματοποιεί σήμερα, στη 1 Ιουνίου. Αρχικά λίγες πτήσεις και προορισμοί και μετά βλέποντας και κάνοντας…
Σίγουρο δεν είναι ούτε το πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι λένε σε ένα χρόνο, κάποιοι σε τέσσερα. Ας ελπίσουμε πως η πραγματικότητα που διαμορφώνει η ίδια η ζωή, θα τους διαψεύσει όλους και θα επανέλθουμε ακόμη γρηγορότερα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments