Διαβάστε τι συστήνει έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό για το πόσο ασφαλή είναι τα αεροπορικά ταξίδια και πως θα περιορίσουμε την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

– Φορέστε μάσκα σε όλους τους χώρους, του αεροδρομίου και του αεροσκάφους.
Μην ταξιδεύετε εάν αισθάνεστε αδιαθεσία
Περιορίστε τις αποσκευές σας.
Κρατήστε απόσταση από τους άλλους όπου είναι δυνατόν.
Αναφέρετε στο προσωπικό εάν έχετε συμπτώματα λοίμωξης ή δεν αισθάνεστε καλά.
– Εάν υπάρχει ακροφύσιο αέρα πάνω από το κάθισμά σας εντός της καμπίνας, ρυθμίστε το ώστε ο αέρας να κατευθύνεται ευθεία στο κεφάλι σας ή κρατήστε το εντελώς κλειστό, ανάλογα με τις οδηγίες της αεροπορικής εταιρείας.
Παραμείνετε συνεχώς καθισμένοι αν είναι δυνατόν και ακολουθήστε τις οδηγίες του πληρώματος.
Πλύνετε ή καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας και αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
Εφόσον λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ο κίνδυνος λοίμωξης COVID-19 κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών είναι μικρότερος συγκριτικά με τους χώρους εργασίας, τις σχολικές τάξεις, τα σουπερμάρκετ και τα τρένα.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA την 1η Οκτωβρίου 2020 και οι γιατροί της Ιατρικής Σχολής της Θεραπευτικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις συστάσεις για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments