Τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν σήμερα να γράψουν ιστορία. Να αφήσουν κατά μέρος παρωχημένες αντιλήψεις περί ανταγωνισμού, και να βελτιώσουν τις αντιλήψεις τους για συνεργασία και ομαδική προσπάθεια. Να ξεχάσουν αντιπαλότητες και ματαιοδοξίες, και να αντιμετωπίσουν πιο δυνατοί τη νέα εποχή που θα φέρει το τέλος της πανδημίας, καθώς είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν δραματικά ταξιδιωτικές συνήθειες και τρόπος λειτουργίας της αγοράς.
Με πρωτοβουλία του τουριστικού πράκτορα Στέφανου Χατζημανώλη, συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel για να συζητήσουν την δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων και άλλων ταξιδιωτικών προϊόντων για την περίοδο του επόμενου Πάσχα και καλοκαιριού. Παρόντες ήταν περίπου 25 ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η πρόσκληση θα αφορά και άλλους σε μια δεύτερη παρόμοια συνάντηση καθώς λόγω υγειονομικών μέτρων είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων σε συναθροίσεις.
Καθώς ο κλάδος λόγω της πανδημίας έχει πιάσει κυριολεκτικά πάτο, είναι απολύτως βέβαιο πως η μόνη περίπτωση να επανεκκινήσει είναι μέσα από συνεργασία, συνέργειες και ομαδική προσπάθεια.
Η πρόταση του Στέφανου Χατζημανώλη αφορά στη δημιουργία μια συμμαχίας, ίσως ενός cluster, όσο περισσότερων τουριστικών γραφείων από τη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα, για τη δημιουργία κοινών τουριστικών προγραμμάτων αρχικά προς ελληνικούς προορισμούς. Όλοι μαζί μπορούν να γεμίσουν τσάρτερ, να σιγουρέψουν τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις, να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα και καλύτερες τιμές στην αγορά και να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τα τουριστικά γραφεία που έχει πληγεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε όλοι δήλωσαν θετικοί έως ενθουσιασμένοι για την συγκεκριμένη πρόταση και πρόθυμοι να δουλέψουν για την υλοποίηση της. Αναγνώρισαν δε πως μόνο με συνεργασία ο κλάδος έχει ελπίδες.
Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα, σε ένα ενδιαφέρον πείραμα που πριν την πανδημία φάνταζε αδύνατο αλλά τώρα αποτελεί αναγκαιότητα. Αν ευοδωθεί θα οδηγήσει σε νέες αντιλήψεις περί οργανωμένου τουρισμού και επαγγελματικής συνεργασίας. Θα χρειαστεί να κάνουν και άλλα βήματα μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο για να γίνουν τα βήματα θα πρέπει όλοι να δουν το δάσος και να σταματήσουν να βλέπουν το δέντρο.
Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση και σε ότι αφορά στα Omorfa Taxidia θα την παρακολουθήσουμε στενά.
Καλή επιτυχία…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments