Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο βιώνουν πρωτοφανή κρίση με δραματική μείωση της αεροπορικής κίνησης, κάποιες δεν αντέχουν και κλείνουν. Ήδη από την αρχή του χρόνου 31 αεροπορικές εταιρείες έχουν βάλει λουκέτο, πολλές από αυτές ευρωπαϊκές. Αν και δόθηκαν πακτωλοί δισεκατομμυρίων από τις κυβερνήσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες, κάποιες δεν θα αποφύγουν το λουκέτο καθώς η βοήθεια αφορά κυρίως στις μεγάλες εταιρίες. Φυσικά όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή για τα αεροπορικά δεδομένα απώλεια θέσεων εργασίας. Οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί, οι εργαζόμενοι στην επίγεια εξυπηρέτηση που έχασαν τη δουλειά τους είναι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς να είναι ορατό αν και πότε θα επανέλθουν.
Ας δούμε ποιες είναι οι αεροπορικές εταιρείες που έκλεισαν τον τελευταίο μήνα.

Go2Sky από την Σλοβακία. Είχε στόλο τεσσάρων Boeing 737-800 και εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ ή πτήσεις για λογαριασμό άλλων αεροπορικών εταιριών.

Wings of Lebanon με έδρα την Βηρυτό. Είχε στόλο ενός αεροσκάφους Boeing 737-700 και ανάμεσα στους προορισμούς που πετούσε εποχικά ήταν η Κέρκυρα και η Μύκονος. Η μεγάλη οικονομική κρίση στο Λίβανο, ο κορωνοϊός και η έκρηξη που κατέστρεψε την Βηρυτό οδήγησαν στο λουκέτο.

Norwegian Long Haul: ήταν θυγατρική της μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας χαμηλού κόστους Norwegian, που η υγειονομική κρίση την οδήγησε σε πρωτοφανή συρρίκνωση. Με στόλο 21 αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner, εκτελούσε πτήσεις μακρινών αποστάσεων από Ευρωπαϊκές πόλεις προς Αμερική και Ασία. Ανάμεσα στα δρομολόγια που είχε ανακοινώσει για το φετινό καλοκαίρι ήταν και αυτό ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

Η ExpressJet Airlines είναι μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ. Με στόλο 95 αεροσκαφών, όλα Embraer ERJ-145, εκτελεί πτήσεις για λογαριασμό της United Airlines με την επωνυμία United Express. Καθώς το πτητικό έργο της United Airlines μειώθηκε δραματικά, δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες της ExpressJet, οπότε η τελευταία αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της στο τέλος αυτού του μήνα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments