Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, τα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων, δεν επέτρεψαν στα ταξίδια να είναι πλέον επιλογή. Η ESTA (το επίσημο πρόγραμμα θεώρησης για τουριστική βίζα των ΗΠΑ) έκανε έρευνα για το ποιοι προορισμοί θα πρωτοστατήσουν στην μετά covid-19 εποχή και συνεπώς θα επανέλθουν γρηγορότερα στην τουριστική αγορά.
Έτσι, το official-esta.com ανέλυσε τα δεδομένα όγκου αναζήτησης της Google για τους όρους αναζήτησης «Πτήσεις προς Χ» και «Διακοπές προς Χ». Το παράδοξο που προέκυψε σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής είναι ότι παρά το γεγονός πως η Ιταλία είναι από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, έρχεται πρώτη με πάνω από 1,9 εκ. μέσες παγκόσμιες αναζητήσεις με περισσότερες εξ’ αυτών να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξωτικοί προορισμοί δεν έχασαν την αίγλη τους, καθώς οι Μαλδίβες, το Μεξικό αλλά και Ταϋλάνδη (η οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα τα σύνορα της σε διεθνείς προορισμούς), ακολουθούν την Ιταλία και βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, κατακτώντας την 7η θέση με 1,5 εκ. περίπου αναζητήσεις και βρίσκεται μια θέση πάνω από την Τουρκία με μικρή διαφορά.
Ένα ακόμα «αίνιγμα» αποτελεί το πως η Κίνα, παρόλο που ήταν το αρχικό επίκεντρο και η «πηγή» του covid-19 βρίσκεται αρκετά ψηλά στις αναζητήσεις με 1 εκ. και ξεπέρασε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κροατία και οι Φιλιππίνες. Βέβαια, αυτό εξηγείται καθώς οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν μεγάλους αριθμούς κινέζων μεταναστών οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς τους.
Η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Αυστραλία βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments