Η Eurowings, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, κάνει ένα ακόμα βήμα για την επέκτασή της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς θα ανοίξει την πρώτη της βάση σε μη-γερμανόφωνη χώρα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης.
Το Ισπανικό νησί της Μεσογείου αποτελεί εδώ και χρόνια κορυφαίο ηλιόλουστο προορισμό διακοπών, ξεπερνώντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ό,τι αφορά τον αριθμό επισκεπτών. Οι τουριστικοί οργανισμοί της Μαγιόρκας εκτιμούν ότι το ισχύον ρεκόρ των 11,6 εκατομμυρίων τουριστών (2015) φέτος θα καταρριφθεί. Η αύξηση του αριθμούν επιβατών στο αεροδρόμιο Son Sant Joan στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι αντίστοιχα υψηλή.
Η Eurowings μπαίνει ως βασικός παίκτης στο Son Sant Joan και από τον Μάιο του 2017 θα χρησιμοποιεί ως βάση αρχικά δύο αεροσκαφών το δημοφιλές ηλιόλουστο νησί. Μελλοντικά η Eurowings θα προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό low-cost απευθείας συνδέσεων από τη Μαγιόρκα προς τη Γερμανία και προς άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, επεκτείνοντας αντίστοιχα το δίκτυο δρομολογίων της σε συνολικά περισσότερους από 130 προορισμούς.
Η επέκταση της Eurowings θα φέρει επίσης ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και στην Ισπανία. Για τα δύο αεροσκάφη που θα έχουν ως βάση τους την Πάλμα η αεροπορική εταιρεία θα προσλάβει πληρώματα πιλοτηρίου και καμπίνας από τις Βαλεαρίδες Νήσους και αρχικά θα δημιουργήσει 75 νέες θέσεις εργασίας. Οι πτήσεις των Airbus A320 θα πραγματοποιούνται από τη Eurowings Europe, μια αεροπορική εταιρεία με Αυστριακή αδειοδότηση, που ξεκίνησε με επιτυχία τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2016 και έχει έδρα τη Βιέννη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments