Με οκτώ νίκες σε οκτώ αγώνες, η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Στον συγκλονιστικό τελικό στη Μανίλα, νίκησε την πολύπειρη Σερβία με 83:77 και κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ωστόσο η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας δεν απολαμβάνει τις ίδιες τιμές όπως θα γίνονταν σε ανάλογη περίπτωση με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Οι Γερμανοί φίλαθλοι περισσότερο στεναχωριούνται με την εντός έδρας φιλική ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου από την Ιαπωνία, παρά χαίρονται με την τεράστια επιτυχία της εθνικής μπάσκετ.
Δείτε τη συμβαίνει με την επιστροφή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Γερμανία από τις Φιλιππίνες. Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας επιστέφει με το αεροπλάνο της γραμμής. Δηλαδή με πτήση της Emirates από τη Μανίλα στο Ντουμπάι και από εκεί μετά από πέντε ώρες αναμονή για τη Φρανκφούρτη, επίσης με το αεροπλάνο της γραμμής. Για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας αυτό θα ήταν αδιανόητο.
Αντίθετα οι Σέρβοι, αν και απογοητευμένοι από την ήττα στον μεγάλο τελικό, έστειλαν ένα Airtbus Α-330 της Air Serbia (φώτο) για να επιστρέψει απευθείας και ξεκούραστα τους δευτεραθλητές κόσμου στην πατρίδα τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments