Προχθες το μεσημέρι έγινε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η επίσημη υποδοχή της πρώτης διεθνούς πτήσης, στη μετά lockdown εποχή. Η υποδοχή έγινε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά (φώτο) και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ήταν μια πτήση της Aegean με 160 επιβάτες από το Μόναχο.
Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτή η πρώτη διεθνής πτήση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς μερικές ώρες νωρίτερα είχαμε τρεις διεθνείς πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη.
Στις 10 το πρωί αναχώρησε ιδιωτικό τζετ με 7 επιβάτες και προορισμό το Καϊρο ενώ στις 12 το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο ιδιωτικό τζετ με πέντε επιβάτες από το Βουκουρέστι. Σ’ αυτούς τους πέντε έγιναν και τα πρώτα τεστ για τον κορωνοϊό και δοκιμάστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του αεροδρομίου.
Την επίγεια εξυπηρέτηση των ιδιωτικών αεροσκαφών έκανε η Proton Air services που ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα. Λίγο αργότερα έφτασε και τρίτο ιδιωτικό αεροσκάφος από το Ισραήλ, αφού πρώτα προσγειώθηκε στην Αθήνα για τα υποβληθούν σε τεστ οι επιβάτες. Γιατί προσγειώθηκε πρώτα στην Αθήνα για τα τεστ αφού πλέον και στην Θεσσαλονίκη μπορούν να γίνουν; Προφανώς κάποιος ξέχασε αν αλλάξει τον κανονισμό…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments