Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Όταν τους βλέπεις σε καθηλώνουν. Θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνικό επικών κινηματογραφικών ταινιών. Αναφερόμαστε στους Πύργους της Αστράκας ή Πύργους του Πάπιγκου, τις απόκρημνες κορυφές του όρους Τύμφη στο Δυτικό Ζαγόρι.
Μοιάζουν σαν ένα αδιαπέραστο τοίχος κάστρου που προστατεύει τους δυο οικισμούς που βρίσκονται στη σκιά του, το μεγάλο και μικρό Πάπιγκο. Πολλές φορές χαμηλές νεφώσεις σκεπάζουν τις κορυφές τους και η θέα αποκτά συγκλονιστικές διαστάσεις.
Αποτελούν ένα από τα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής που η φύση δημιούργησε με πολύ υπομονή. Η δημιουργία τους ξεκίνησε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια και συνεχίστηκε μέχρι και πριν 35 εκατομμύρια χρόνια. Το ύψος τους ξεπερνά τα δύο χιλιάδες μέτρα.
Για τους φίλους της ορεινής πεζοπορίας αποτελεί πρόκληση να περπατήσουν στις σηματοδοτημένες διαδρομές της περιοχής που ξεκινούν από το Μικρό Πάπιγκο προς τη περιβόητη Δρακόλιμνη, την Αστράκα και τη Γκαμήλα (2.497μ.), την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.
Από μόνοι τους οι Πύργοι της Αστράκας, αποτελούν έναν καλό λόγο να επισκεφτείτε την περιοχή. Να ξυπνάτε το πρωί και να βλέπετε από το παράθυρο σας αυτούς τους τεράστιους γεωλογικούς όγκους να ξεπροβάλλουν, ενίοτε μέσα από τα σύννεφα.

Info…
Στο μεγάλο Πάπιγκο πήγαμε στα πλαίσια fam trip που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο των Ιωαννίνων Bikewise Travel και ο ξενώνας Villa Zagori. To Bikewise Travel προσφέρει all inclusive τετραήμερα πακέτα στα Ζαγοροχώρια, με διαμονή σε εξαιρετικούς ξενώνες, πλήρη διατροφή στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και δραστηριότητες όπως περιηγήσεις με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα.
Ο ξενώνας Villa Zagori βρίσκεται στο μεγάλο Πάπιγκο και στεγάζεται σε αρχοντικά του 19 αιώνα που σου δίνουν μοναδική αίσθηση μιας άλλης εποχής.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments