Αντί να στείλει τα παλαιά της αεροσκάφη για παλιοσίδερα, η Lufthansa χρησιμοποιεί μέρη τους για να κατασκευάσει έπιπλα. Το περασμένο φθινόπωρο, η συλλογή Lufthansa Upcycling Collection κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Lufthansa WorldShop, εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Οι λάτρεις των αεροπορικών ταξιδιών και οι υποστηρικτές της βιωσιμότητας, μπορούν να φέρουν και πάλι την ιστορία της αεροπορίας στο σαλόνι τους. Η δημοφιλής συλλογή επανακυκλοφορεί με νέα κομμάτια υψηλού σχεδιασμού και αισθητικής. Η νέα σειρά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Lufthansa, Miles & More και Lufthansa Technik από διαφορετικά τμήματα παροπλισμένου αεροσκάφους της Lufthansa, που ανακυκλώθηκε. Τα μοναδικά προϊόντα της συλλογής, κατασκευασμένα από το ιστορικό αεροσκάφος «Papa Alpha» είναι τώρα διαθέσιμα προς αγορά στο Lufthansa WorldShop.

Η περιπετειώδης ιστορία του «Papa Alpha»..

Τα κομμάτια της συλλογής, είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά του ιστορικού αεροσκάφους της Lufthansa Airbus 320, γνωστού και ως “Papa Alpha”. Το δικινητήριο τζετ, ήταν το πρώτο αεροσκάφος από τα πολλά A320 που εντάχθηκαν στον στόλο του Ομίλου Lufthansa για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.
Η παράδοση του «Papa Alpha» έγινε στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 16 Οκτωβρίου 1989, με αριθμό καταχώρησης D-AIPA. Για περισσότερα από 29 χρόνια και μέχρι την απόσυρσή του, το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτέλεσε αναρίθμητες πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη Lufthansa: από την Καζαμπλάνκα και το Λονδίνο μέσω της Ρόδου, το Όσλο και τη Λισαβόνα στη Βηρυτό. Κατά τη διάρκεια ζωής του, πέταξε σε 147 διαφορετικούς προορισμούς. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, μήκους άνω των 37 μέτρων, πραγματοποίησε 71.400 ώρες πτήσης και υποδέχτηκε στην καμπίνα του περίπου έξι εκατομμύρια επιβάτες. Μεταξύ των πιο απομακρυσμένων προορισμών που έφτασε ήταν το Ασσουάν στην Αίγυπτο και το Γιεκατέρινμπουργκ στη Ρωσία. Την 1η Μαΐου 1995, το «Papa Alpha» ήταν το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa που προσγειώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments