Στα μέσα Δεκεμβρίου, το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Κίνα, θα κάνει τις πρώτες εμπορικές του πτήσεις.
Πρόκειται για το Comac C919 με το οποίο οι Κινέζοι φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν τα δυτικά αεροσκάφη και πιο συγκεκριμένα τα ευρωπαϊκά Airbus A-320neo και τα αμερικάνικα Boeing 737MAX.
Tα πρώτα Comac C919 θα πετάξουν αρχικά με τα χρώματα της China Eastern, ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία έχει λάβει ήδη 815 παραγγελίες από 28 αεροπορικές εταιρείες, όλες κινέζικες. Σε δεύτερη φάση, η κατασκευάστρια εταιρεία θέλει να πουλήσει το αεροσκάφος σε αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού, αρχίζοντας από χώρες που είναι εντός της κινεζικής σφαίρας επιρροής.
Μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο αεροσκάφος πάρει τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές και αν κερδίσει την εμπιστοσύνη των δυτικών αεροπορικών εταιρειών. Έχει ωστόσο ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Κοστίζει 20% φθηνότερα από ένα Airbus A-320neo δηλαδή περίπου 20 εκατομμύρια λιγότερα για κάθε αεροσκάφος.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments