Η Alitalia, δεν είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που αναστέλλει τη λειτουργία της αυτό το μήνα. Από χθες Παρασκευή το ίδιο έκανε και η Blue Panorama η οποία επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 είχε έδρα στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, στόλο 13 αεροσκαφών και τους τελευταίους μήνες ήταν σε διαδικασία αλλαγής ονόματος και εικόνας. Το όνομα της θα ήταν Luke Air και κάποια από τα αεροπλάνα της είχαν ήδη αυτό το όνομα στην άτρακτο τους.
Τα αεροπλάνα της τα βλέπαμε πολύ συχνά σε ελληνικά αεροδρόμια εκτελώντας κυρίως πτήσεις τσάρτερ από την Ιταλία σε ελληνικούς προορισμούς. (φώτο από το αεροδρόμιο της Μυκόνου). Πριν από 15 χρόνια, τα βλέπαμε συχνά και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς τα χρησιμοποιούσαν τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης για πτήσεις τσάρτερ, μεταφέροντας Βορειοελλαδίτες εκδρομείς σε ελληνικούς και ξένους προορισμούς.
Η Blue Panorama είναι η πέμπτη αεροπορική εταιρεία που κλείνει στην Ιταλία τα δυο τελευταία καταστροφικά χρόνια. Προηγήθηκε η Air Italy, η Ernest Airways, η Alitalia, η Alitalia CityLiners και τώρα η Blue Panorama.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments