Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να δώσουν βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων σε αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να τις σώσουν από την τεράστια ζημιά που έπαθαν λόγω του κορωνοϊού, κάποιοι ζητούν το αντίθετο. Δηλαδή καμία βοήθεια χωρίς τουλάχιστον συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, ακτιβιστές της Greenpeace κατάφεραν να βρουν τρόπο να μπουν μέσα και να φτάσουν σε έναν από τους διαδρόμους του που τώρα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ των αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί λόγω κορωνοϊού. Το κατάφεραν πηδώντας την περίφραξη και την τάφρο γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ χρησιμοποίησαν ποδήλατα για να φτάσουν γρήγορα στα παρκαρισμένα αεροσκάφη πριν καταφθάσει η αστυνομία.
Εκεί άπλωσαν πάνω που έγραφε «όχι χρήματα χωρίς πράσινο» (φώτο).
Θυμίζουμε πως πριν μερικές βδομάδες, εκατοντάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση, με την οποία καλούσαν τις κυβερνήσεις να μην διασώσουν τις αεροπορικές εταιρείες. Αυτό που ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι συγκεκριμένους όρους για να δοθεί η οικονομική βοήθεια όπως:
Μειωμένο ανώτατο όριο εκπομπής ρύπων των αεροσκαφών
Λιγότερες πτήσεις
Οι πτήσεις μικρών αποστάσεων να αντικατασταθούν από τρένα

Η KLM θα λάβει από την Ολλανδική κυβέρνηση δυο έως τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments