Δύο έως τρία χρόνια θα πάρει για να επανέλθει ο κλάδος των αερομεταφορών στην κανονικότητα, δηλαδή σε αυτό που αφήσαμε πίσω μας πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό εκτιμά ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση (Webinar) που διοργάνωσε η Endeavor Greece.
«Πήγαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο σε λιγότερο από ένα μήνα» είπε ο κ. Βασιλάκης. «Αυτό που έχουμε καταλάβει όλοι είναι ότι τα όρια του επιχειρηματικού ρίσκου, τα όρια του υγειονομικού ρίσκου, τα όρια της διαφοροποίησης μιας εταιρείας, μιας κοινωνίας, μιας χώρας είναι άπειρα μεγαλύτερα από αυτά που φανταζόμασταν» είπε ο Πρόεδρος τηγς Aegean.
Ο κ. Βασιλάκης εκτίμησε πως θα μείνουν λιγότερες αεροπορικές εταιρείες που θα έχουν καλύτερα διαμορφωμένο το επίπεδο κόστους. Ωστόσο τόνισε πως «ελπίζει η παρέμβαση των κρατών (ΣΣ. με τα δισεκατομμύρια βοήθειας που ακούγονται πως θα δώσουν) να μην επηρεάσει το σχετικό ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών».
Ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί πως έκανε λάθος στην αρχική του εκτίμηση για το μέγεθος της κρίσης. «Είχαμε, την εντύπωση -λανθασμένη προφανώς- ότι τα δικά μας ταμειακά αποθέματα ήταν τόσα πολλά που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά υπάρχει πρώτη φορά για τα πάντα” είπε χαρακτηριστικά..
Ο Πρόεδρος τη Aegean προανήγγειλε την μείωση των εργαζομένων για όσο διαρκεί η μεταβατική περίοδος. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Δυστυχώς είναι μονόδρομος η μείωση του κόσμου που ασχολείται μαζί μας και είναι άμεση η δυσκολία που θα έχουμε, η επιλογή ή ο τρόπος που θα γίνει. Και προφανώς η απομάκρυνση, η απόλυση είναι το πιο σκληρό. Όμως όταν δεν έχεις παραγωγή για κάποιους μήνες και δεν ξέρεις και πόσο θα κρατήσει η κρίση, δεν έχεις και επιλογές. Αυτή είναι η δυσκολία της σημερινής-αυριανής ημέρας. Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης απασχόλησης από το κράτος το οποίο να μας βοηθήσει όλους και ιδιαίτερα εμάς που είμαστε τόσο πολύ πληττόμενοι να κρατήσουμε περισσότερο κόσμο ή να τους δίνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούμε”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments