Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένας από τους λόγους να λατρέψεις τη Θεσσαλονίκη είναι τα ηλιοβασιλέματά της. Ακόμη και αν δεν σου λένε τίποτε τα καπρίτσια της φύσης, το ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης θα σε αναγκάσει να στρέψεις το κεφάλι και ένα επιφώνημα θαυμασμού να αφήσεις να βγει από το στόμα σου.
Καθώς το καλοκαίρι μας χτυπάει την πόρτα, στα δειλινά της Θεσσαλονίκης κυριαρχούν τα χρυσαφί χρώματα που καθηλώνουν χιλιάδες κόσμου κάθε απόγευμα κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης. Τον χειμώνα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το ηλιοβασίλεμα καθώς κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μωβ, ένα φαινόμενο που δεν το συναντήσαμε σε όποια μέρη του κόσμου και αν επισκεφθήκαμε.
Αυτές τις μέρες που το περπάτημα ως καθημερινή αναγκαία άσκηση κυριαρχεί στη ζωή μας, το ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης είναι ένας καλός λόγος να βγεις από το σπίτι και να κατευθυνθείς προς τη θάλασσα. Άλλωστε είναι έτσι φτιαγμένη η πόλη που τη πρόσβαση σ΄αυτήν είναι εύκολη για το μεγαλύτερο μέρος των τυχερών κατοίκων της.
Αν κάποτε είναι να έρθετε στη Θεσσαλονίκη για οποιοδήποτε λόγο, μην ξεχάσετε να βάλετε το ηλιοβασίλεμα στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Θα είναι από αυτά που θα θυμάστε περισσότερο όταν οι αναμνήσεις σας σταματήσουν στο κεφάλαιο Θεσσαλονίκη.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments