Τρεις ακόμη χώρες προστίθενται στην λίστα με τις 33 τρίτες χώρες (μη μέλη Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ζώνης Σέγκεν) που οι πολίτες τους θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς να έχουν μαζί του αρνητικό PCR ή Ράπιντ τεστ. Αυτές είναι η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α) και ο Καναδάς, με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.
Αυτό, προβλέπει η τροποποίηση της σχετικής αεροπορικής οδηγίας (notam) που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Ειδικότερα το νέο στοιχείο στη notam πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου έως την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 προβλέπει τα ακόλουθα:
Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α) και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:
α)Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα (9) μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.
β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.
γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments