Η SkyUp είναι μια αεροπορική εταιρεία από την Ουκρανία. Τα αεροπλάνα της τα βλέπαμε συχνά σε ελληνικά αεροδρόμια να μεταφέρουν Ουκρανούς τουρίστες για διακοπές στην Ελλάδα. Η πορεία της ήταν ιδιαίτερα ανοδική, ωστόσο αυτή διακόπηκε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η εταιρεία πολύ δύσκολα κατάφερε να απομακρύνει τα 12 αεροσκάφη της από την Ουκρανία για να γλυτώσουν τους ρωσικούς πυραύλους και έκτοτε αυτά πραγματοποιούν πτήσεις για λογαριασμό άλλων αεροπορικών εταιρειών.
Ωστόσο μερικές φορές είναι αδύνατο να αποφύγεις τη μοίρα σου. Ένα από τα αεροσκάφη της SkyUp καταστράφηκε τις προηγουμένης μέρες στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, καθώς στο Σουδάν μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα σε στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ομάδες για τον έλεγχο της εξουσίας.
Το αεροσκάφος ένα Boeing 737-800 καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ένα ακόμη αεροσκάφος της SkyUp βρίσκεται στο έδαφος του Χαρτούμ αλλά προς το παρόν αγνοείται η τύχη του.
Το αεροδρόμιο του Χαρτούμ είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων με αποτέλεσμα εκατοντάδες ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν σ΄αυτό με τις σφαίρες να περνούν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Τουλάχιστον ένα ακόμη πολιτικό αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Πρόκειται για ένα Airbus Α-330 της Saudia από την Σαουδική Αραβία. Το πλήρωμα του εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο, ωστόσο μετά από προσπάθειες φυγαδεύτηκε στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.
Νεότερες εικόνες από δορυφόρο και drones δείχνουν να έχουν καταστραφεί συνολικά έξι πολιτικά αεροσκάφη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments