Το γραφείο διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος συμμετείχε στην έκθεση SEREXPO που κάθε χρόνο διοργανώνει στις Σέρρες το τοπικό Επιμελητήριο. Στόχος ήταν να ενημερώσει τις επιχειρήσεις για τις δυνατότητες πρακτικής εξασκήσεις των φοιτητών του αλλά και απορρόφηση αποφοίτων του σε θέσεις εργασίας.

Όπως μας είπε ο υπεύθυνος του γραφείου διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου στις Σέρρες Γιώργος Ζέκος, “το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του πανεπιστημίου μας. Οι ειδικότητες που πρωταγωνιστούν στη ζήτηση είναι αυτές της πληροφορικής και των οικονομικών ωστόσο για όλες τις ειδικότητες η ζήτηση είναι μεγάλη”.

Το Γραφείο διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έχει δημιουργήσει μια καινοτόμα πλατφόρμα στην οποία οι απόφοιτοι του αναρτούν το βιογραφικό τους. Επίσης οι εταιρείες αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Η πλατφόρμα «ματσάρει» τη θέση με τον απόφοιτο που αναζητά τέτοιου είδους εργασία και τον ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο στο κινητό του να σπεύσει να επικοινωνήσει με την ενδιαφερόμενη εταιρεία. Η πλατφόρμα αφορά και τους φοιτητές που αναζητούν θέση για πρακτική εξάσκηση.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο  Ελλάδος διαθέτει εννέα σχολές με 33 τμήματα τα οποία αναπτύσσονται από το Διδυμότειχο μέχρι την Κατερίνη. Προς το παρόν λειτουργούν τρία γραφεία διασύνδεσης στη Σίνδο, την Καβάλα και τις Σέρρες, τα οποία είναι πολύ δραστήρια προκειμένου να βοηθήσουν τους αποφοίτους  να βρουν δουλειά. Επίσης με σεμινάρια  που διοργανώνουν,  προσπαθούν να βοηθήσουν τους φοιτητές  να προετοιμαστούν κατάλληλα πριν βγουν στην αγορά εργασίας. Επίσης κάθε τμήμα του πανεπιστημίου διοργανώνει ημέρα καριέρας.

Η αναβάθμιση του γραφείου διασύνδεσης του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος γίνεται στα πλαίσια του έργου: «Γραφείο Διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος» που στόχο έχει την βελτίωση και ανάπτυξη της λειτουργίας του Τμήματος Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας των φοιτητών (Γραφείο Διασύνδεσης) του ΔιΠαΕ όπως αυτό ορίζεται από τον εγκεκριμένο οργανισμό (ΦΕΚ 4760/29-12-20) σ όλους τους κόμβους του Πανεπιστημίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments