Το γραφείο διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  έλαβε μέρος στην 87η ΔΕΘ προκειμένου να ενημερώσει για τη λειτουργία της νέας καινοτόμας πλατφόρμας του, που φέρνει κοντά τους αποφοίτους που αναζητούν εργασία  και εταιρίες που αναζητούν προσωπικό.

Όπως μας είπαν η υπεύθυνη του γραφείου διασύνδεσης  Μαρία Αγοραστού και ο ιδρυματικός υπεύθυνος του προγράμματος Παναγιώτης Κασσιανίδης: «η νέα πλατφόρμα  βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Αυτό σημαίνει  πως οι απόφοιτοι μας αναρτούν το βιογραφικό  τους και το είδος της εργασίας που αναζητούν. Επίσης οι εταιρείες αναρτούν τις θέσεις εργασίας που θέλουν να καλύψουν. Η πλατφόρμα «ματσάρει» τη θέση με τον απόφοιτο που αναζητά τέτοιου είδους εργασία και τον ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο στο κινητό του να σπεύσει να επικοινωνήσει με την ενδιαφερόμενη εταιρεία. Η πλατφόρμα αφορά και τους φοιτητές που αναζητούν θέση για πρακτική εξάσκηση.

Όπως μας είπαν τα δυο στελέχη του Διεθνούς Πανεπιστήμιου: «έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση των αποφοίτων μας για την πλατφόρμα, αλλά και  των επαγγελματικών ενώσεων  και επιμελητηρίων ανά τη Ελλάδα για την ύπαρξη της πλατφόρμας, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για να αναρτούν τις θέσεις εργασίας που αναζητούν.   Προς το τέλος του Σεπτέμβρη θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με προσκεκλημένους  εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων καθώς και εταιρειών, προκειμένου να γίνει και δια ζώσης ενημέρωση για την πλατφόρμα».

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο  Ελλάδος διαθέτει εννέα σχολές με 33 τμήματα τα οποία αναπτύσσονται από το Διδυμότειχο μέχρι την Κατερίνη. Προς το παρόν λειτουργούν τρία γραφεία διασύνδεσης στη Σίνδο, την Καβάλα και τις Σέρρες, τα οποία είναι πολύ δραστήρια προκειμένου να βοηθήσουν τους αποφοίτους  να βρουν δουλειά. Επίσης με σεμινάρια  που διοργανώνουν,  προσπαθούν να βοηθήσουν τους φοιτητές  να προετοιμαστούν κατάλληλα πριν βγουν στην αγορά εργασίας. Επίσης κάθε τμήμα του πανεπιστημίου διοργανώνει ημέρα καριέρας.

 Η επαφή με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ένα  άλλο σημαντικό έργο του γραφείου διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές των λυκείων είτε δια ζώσης με επίσκεψη στα εργαστήρια είτε διαδικτυακά με παρουσιάσεις,  τα τμήματα του πανεπιστημίου και τις  επαγγελματικές τους προοπτικές.

«Η νέα διοίκηση του πανεπιστημίου με πρύτανη τον κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο, θέλει καινοτόμο τρόπο λειτουργίας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στο γραφείο διασύνδεσης» μας είπαν η κα Αγοραστού και ο κ. Κασσιανίδης.

Η αναβάθμιση του γραφείου διασύνδεσης του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος γίνεται στα πλαίσια του έργου: «Γραφείο Διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος» που στόχο έχει την βελτίωση και ανάπτυξη της λειτουργίας του Τμήματος Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας των φοιτητών (Γραφείο Διασύνδεσης) του ΔιΠαΕ όπως αυτό ορίζεται από τον εγκεκριμένο οργανισμό (ΦΕΚ 4760/29-12-20) σ όλους τους κόμβους του Πανεπιστημίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments