Καθώς το καλοκαίρι έφτασε, ήδη ξεκίνησε η αναζήτηση για διακοπές. Φέτος ακόμη περισσότερο από πέρσι, οι ενδιαφερόμενοι ανακαλύπτουν στις αναζητήσεις τους πως οι διακοπές στους γνωστούς ελληνικούς προορισμούς έγιναν μια ακόμη πιο ακριβή υπόθεση.
Τα έξοδα μετάβασης (αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια) και διαμονής έχουν ήδη εκτοξευτεί. Ο λόγος είναι η υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό, καθώς η Ελλάδα θεωρείται πλέον καλοκαιρινός προορισμός πρώτης γραμμής. Αυτό έχει περιορίσει δραματικά τη διαθεσιμότητα για την ελληνική αγορά.
Έτσι λοιπόν αν έχετε ήδη αποφασίσει τον καλοκαιρινό σας προορισμό, θα πρέπει να φροντίσετε από τώρα τις κρατήσεις για μετάβαση και διαμονή. Κάθε μέρα που περνάει τα περιθώρια στενεύουν.
Αν θέλετε να κάνετε σχετικά φθηνότερες διακοπές είναι καλό να αποφύγετε τους γνωστούς δημοφιλείς προορισμούς καθώς λόγω υψηλής ζήτησης οι τιμές έχουν ξεφύγει. Η Ελλάδα είναι υπέροχη παντού.
Μια καλή λύση για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα είναι να αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όπου στα ελληνικά θέρετρα επικρατούν συνθήκες υπερτουρισμού.
Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να πάτε διακοπές Ιούλιο ή Αύγουστο σε πολυδιαφημισμένους προορισμούς και μάλιστα αεροπορικώς, καλό είναι να το κάνετε μέσα από κάποιο τουριστικό γραφείο.
Τα τουριστικά γραφεία έχουν εξασφαλίσει εδώ και μήνες δωμάτια και αεροπορικές θέσεις και δημιούργησαν πακέτα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Περιλαμβάνουν αεροπορική μετάβαση, διαμονή σε κατάλυμα ή ξενοδοχείο που θα επιλέξετε μέσα από μια γκάμα που θα σας προτείνουν ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές σας δυνατότητες, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, ακόμη και ενοικίαση αυτοκινήτου αν θέλετε να κινηθείτε πιο άνετα στον προορισμό σας.
Ωστόσο όλα αυτά δεν είναι απεριόριστα καθώς πέρσι τα διαθέσιμα πακέτα για τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς είχαν εξαντληθεί από τον Ιούνιο. Μετά συμβιβαζόσουν να πας όχι στον προορισμό που ήθελες αλλά σ’ αυτόν που έβρισκες αν έβρισκες.
Θα επανέλθουμε…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments