Πολλές φορές είτε ηθελημένα είτε από λάθος οι αεροπορικές εταιρίες αλλάζουν την γεωγραφία κατά το δοκούν. Για παράδειγμα στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας που προσφέρει η Emirates στις πτήσεις της, το πολύπαθο Ντονέτσκ φαίνεται να είναι μέρος της Ρωσίας και όχι της Ουκρανίας. Θυμίζουμε πως η Emirates είναι από τις αεροπορικές εταιρίες που σε αντίθεση με τις περισσότερες, πετούν κανονικά προς την Ρωσία και μάλιστα κάνουν χρυσές δουλειές
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Πριν από μερικά χρόνια , η κινέζικη Hainan Airlines επικρίθηκε επειδή ο χάρτης για τη Μέση Ανατολή έδειχνε τη Συρία, τον Λίβανο αλλά αντί του Ισραήλ, τα αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Η Oman Air αντιμετώπισε προβλήματα επειδή η θάλασσα μεταξύ της Αραβικής Χερσονήσου και του Ιράν αναφερόταν ως Περσικός Κόλπος και όχι Αραβικός Κόλπος όπως συνηθίζεται στις αραβικές χώρες.
Η Κίνα ανάγκασε πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να χαρακτηρίσουν την Ταϊβάν ως μέρος της Κίνας. Μεταξύ αυτών που το έκαναν είναι οι British Airways, Air Canada, Air France, Emirates, Malaysia Airlines και Lufthansa . Το έκαναν επειδή η κινεζική αγορά είναι πολύ σημαντική για αυτούς και η κινεζική κυβέρνηση τους απείλησε με αντίμετρα εάν δεν το πράξουν.
Για να θυμηθούμε και τα δικά μας. Για πολλά χρόνια, το κρατίδιο που σήμερα ονομάζεται επισήμως Βόρεια Μακεδονία, οι αεροπορικές εταιρίες το αποκαλούσαν σκέτο Μακεδονία αντί FYROM που ίσχυε τότε επισήμως.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments