Η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» είναι το μοναδικό μεγάλο έργο υποδομές που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο στην ώρα του, αλλά νωρίτερα. Όλα τα άλλα στέκουν ημιτελή να επιβαρύνουν την εικόνα της πόλης και να καταδικάζουν περιοχές σε μαρασμό.
Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport από το ανανεωμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εντυπωσιακές. Το αεροδρόμιο διαθέτει ένα νέο τερματικό σταθμό ο οποίος συνδέεται με τον προϋπάρχοντα με αερογέφυρες. Με αυτό τον τρόπο διπλασιάστηκε η συνολική έκταση των αεροσταθμών του αεροδρομίου. Νέοι χώροι τσεκ ιν, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και αγορών συνθέτουν ένα αεροδρομικό περιβάλλον που θυμίζει Ευρώπη. Για την αναβάθμιση του η Fraport επένδυσε 100 εκατ. ευρώ.
Και καθώς μετά από 14 χρόνια ολοκληρώθηκε και η επέκταση του διαδρόμου 10-28, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αναβάθμισε θεαματικά τις δυνατότητες καθώς μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει αεροσκάφη που αναχωρούν για μακρινούς προορισμούς.
Ας ελπίσουμε πως τον εκσυγχρονισμό θα ακολουθήσουν και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και θα αντικαταστήσουν τα σαράβαλα τους (οχήματα και εξοπλισμό) που επιχειρούν στην πίστα του αεροδρομίου με καινούργια, προκειμένου η εικόνα του σύγχρονου αεροδρομίου να είναι ολοκληρωμένη.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments