Βαλίτσες για τα Τίρανα ετοιμάζουν εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, καθώς την προσεχή Πέμπτη στην Αλβανική πρωτεύουσα, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη δράση της Διπλωματίας των Προορισμών που διοργανώνει η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης Wise Ram.
Θα είναι από τις ελάχιστες οργανωμένες δράσεις, αν όχι η πρώτη, για την προώθηση ελληνικών προορισμών στη γειτονική χώρα. Το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα εκδήλωση στην οποία αρχικά θα παρουσιαστούν η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα ως τουριστικοί προορισμοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν B2B συναντήσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες των δύο πλευρών, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Για τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή, η αλβανική αγορά είναι η σημαντικότερη εδώ και χρόνια. Αλβανοί τουρίστες επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ηπείρου για city break και shopping, ενώ τα αξιοθέατα που σχετίζονται με τον Αλή Πασά είναι μέσα στα ιστορικά τους ενδιαφέροντα καθώς ήταν αλβανικής καταγωγής
Στη Θεσσαλονίκη, οι Αλβανοί κατέλαβαν το 2021 την 11η θέση ανάμεσα στις εθνικότητες με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης (συνολικά 17.188 διανυκτερεύσεις), λιγότερες από τις μισές του 2019 (συνολικά 37.550), τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Οπότε υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, περιθώρια που ενισχύονται από την έναρξη από την Aegean, απευθείας πτήσεων ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τα Τίρανα από τις 2 Ιουλίου.
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων, ξενοδόχοι, καθώς και η ΔΕΘ-Helexpo. Γίνεται με την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, με την στήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και την έμπρακτη συμπαράσταση της Aegean Airlines που βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια για την τουριστική προώθηση της χώρας, εφόσον αυτή πλήρη αυστηρά επαγγελματικά στάνταρ και φέρνει αποτελέσματα.
Από Αλβανικής πλευράς, στην εκδήλωση και τα B2B θα λάβουν μέρος τουριστικοί πράκτορες όχι μόνο από τα Τίρανα αλλά και άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας, ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι κρατικών και επαγγελματικών φορέων.
Για την Wise Ram είναι η δεύτερη Διπλωματία των Προορισμών που διοργανώνει. Προηγήθηκε αυτή στο Βουκουρέστι, στην οποία συμμετείχαν Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments