Για μια ακόμη φορά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει (επιτέλους) η δρομολόγηση των σύγχρονων αμαξοστοιχιών ETR470 στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά η ανακοίνωση υποστηρίζει πως η έναρξη των δρομολογών θα γίνει την Κυριακή 15 Μαΐου και πως οι συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες θα πραγματοποιούν τη διαδρομή σε λιγότερο από 4 ώρες. Όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά η εξαγγελλία είναι βάσιμη, εκτός και αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να σπαταλήσει και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας που της έμειναν σε αυτή την υπόθεση.
Οι σύγχρονες αμαξοστοιχίες ETR470 που αναφέρει η ανακοίνωση είναι οι γνωστές ως «ασημένια βέλη». Καθώς όμως χρόνια τώρα τις ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε (σε δρομολόγια) πολλοί πλέον τις αποκαλούν «τα σκουριασμένα βέλη». Πρόκειται για ανακατασκευασμένες αμαξοστοιχίες που αφού έφαγαν τα ψωμιά τους στην Ιταλία, έρχονται να πεθάνουν στην Ελλάδα. Πάντως για τον σιδηροδρομικό μεσαίωνα της χώρας μας, είναι όντως σύγχρονες.
Θα διαθέτουν εννέα βαγόνια εκ των οποίων εστιατόριο, μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες. Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00, και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.
Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:25 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 το απόγευμα, με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:26, και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04.

Χωρίς ενημέρωση το σύστημα κρατήσεων…

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων αμαξοστοιχιών ETR470, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει έκπτωση 20%, για 20 ημέρες, μέχρι τις 3 Ιουνίου, σε όσους ταξιδιώτες επιλέξουν να ταξιδέψουν με τις αμαξοστοιχίες ETR470, στο ξεκίνημα της νέας εποχής για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Ωστόσο μπήκαμε στο σύστημα κρατήσεων στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάλαμε διάφορες ημερομηνίες αλλά πάντα μας έβγαζε «δεν βρέθηκε δρομολόγιο», (φώτο). Ή μας δουλεύει πάλι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή ο μεσαίωνας συνεχίζεται…

 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments