Στη Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες αποκτούν κάποιες ελευθερίες και δικαιώματα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου θεωρούνται αυτονόητα. Έτσι από το 2018, οι γυναίκες επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητο και να βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να συνοδεύονται από τον άνδρα ή κάποιον συγγενή. Επίσης οι πιο αυστηροί ενδυματολογικοί κώδικες έχουν χαλαρώσει και δεν είναι πλέον απαραίτητο να φορούν έξω από το σπίτι τους abaya, ένα παραδοσιακό ένδυμα με πέπλο.
Σε λίγο θα μπορούν να εργάζονται και ως αεροσυνοδοί στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, την Saudi Arabia. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία θα προσλάβει ντόπιες αεροσυνοδούς για πρώτη φορά στα 76 χρόνια της λειτουργίας της. Μέχρι τώρα στην εταιρεία απασχολούνται γυναίκες αεροσυνοδοί που προέρχονται κυρίως από τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Ευρώπη (ανάμεσα τους και Ελληνίδες).
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία που θα προσλάβει ντόπιες, καθώς το κάνει και η ιδιωτική Flynas από τις αρχές του 2020.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments